
![Now, past and future [Converted].png](https://static.wixstatic.com/media/da1add_9564b1b06a604f30aae0154d0081ee7d~mv2_d_2500_2520_s_4_2.png/v1/fill/w_269,h_289,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Now%2C%20past%20and%20future%20%5BConverted%5D.png)
הווה
עבר
עתיד
כיצד ציר הזמן מתבטא בחיינו
לכל אחד מאיתנו קיים ציר זמן. ציר הזמן מחזיק בתוכו את כל החוויות שחווינו במהלך חיינו. חלקן זכורות באופן מודע וחלקן מסתתרות להן בתת המודע אך משפיעות על מהלך חיינו.
ישנם אין סוף צורות בהם ציר הזמן מופיע במוחנו ולכל אחד יש את דרכו הייחודית להשתמש בו. העצמת ציר הזמן ושימוש בו לשיפור חיינו מאפשרת שחרור והרפיה מפצעי העבר שנשארו פתוחים. ומאפשרת לנו לסגור מעגלים ישנים למען התקדמות למסלול הרצוי עבורנו בהווה והעתיד.
ציר הזמן ככלי להעצמה וריפוי בחיינו
תהליך חיינו מתאפיין ממספר רב של אירועים שחווינו בעבר ויצרנו מהם זיכרון רגשי על פי ההבנה שלנו באותו זמן. זיכרון זה מוביל אותנו להשוות ולתרגם את המציאות העכשווית בהתאמה לזיכרון מאירועי העבר. כל חוויה בחיינו מהרגע שבוא התחלנו את מסענו ברחם. תורגמה על ידינו לרגש ותחושה. בין אם זה כאב, אושר, צחוק, שמחה, בדידות, אחדות ואהבה. כל רגש ותחושה אותם אנו חווים במהלך חיינו נשמר אצלנו בתת המודע.
בתור תינוקות וילדים תפיסת המציאות שלנו שטחית ומוגבלת אנו רואים את המציאות דרך העיניים שלנו בלבד, מבלי לראות את רצונות ורגשות האחר. כל חוויה היא הראשונה בחיינו ולכן כל אירוע מתורגם לרגש ויכול לתפוס מקום של כבוד בתהליך קבלת ההחלטות שלנו מאוחר יותר בחיינו. הילד אינו רואה את התמונה הגדולה וחווה הכל מנקודת מבט שלו ברמת התפתחותו לכן בשלב זה הרגש מועצם כי החשיבה הרציונלית אינה קיימת. כאשר מתפתחת החשיבה הזיכרון הרגשי נשאר כזיכרון עמוק בתת המודע. כל תהליך רגשי אותו חווה האדם הוא תהליך ההתמודדות אותו בחר לחוות בעולם זה על פי התדר האנרגטי ששייך לו ואתו בחר לעבוד בחיים אלו.

הזיכרון איך הוא נתפס בציר הזמן
תהליך חיינו מורכב מאירועים שקרו ויקרו. ציר הזמן מייצג את הזיכרון הרגשי אותו חווה האדם ביום יום במהלך חייו. זיכרון רגשי זה נקבע ויוצר את הדרך בא האדם תופס במוחו אירועים בחייו. האירוע יכול להיות מתורגם שונה לגמרי מספר שנים אחרי או לפני והכל בהתאמה לתפיסת עולמו של האדם. לרוב, אירועים שחווינו בתור תינוקות יכולים לעצב את חיינו עשרות שנים אחר כך מבלי שנהיה מודעים לכך.
כאשר אדם רוצה לחולל שינוי בחייו ולהתגבר על מחסומים, פחדים ואמונות המגבילות אותו. צריך להבין מדוע לאדם יש קונפליקט עם מה שהוא רוצה להשיג. הרי אין זה מספיק רק לרצות? מדוע הדבר נמנע מהאדם?
NLP וציר הזמן השילוב בין השתיים
בשיטת הNLP אנו מבינים מהן אמונות הבסיס שמונעות מאדם להשיג את המטרות שבהם מעוניין וכיצד יוכל לשנות אותן.
אך אין זה מספיק כדי לחולל שינוי אמתי. כדי לחולל שינוי אמתי צריך לחזור לאותם אירועים אשר גרמו לנו מההתחלה להגביל את עצמנו. תפיסתנו הראשונה והרגש שנתנו לאירוע הן אלה שמחזירים אותנו כל פעם להסתכלות שלילית לגבי המטרה ויוצרות פחד והימנעות ממנה.
ציר הזמן מהווה כלי מדהים לחזרה לאותם אירועים ולעצבם מחדש על פי תפיסה חדשה והתאמתה לרצונותינו היום. ציר הזמן הוא אומנם זיכרון של אירוע שקרה במציאות אך הוא רק זיכרון. אין צורך שניתן לאירועי העבר למנוע מאיתנו אירועים עתידיים ולכן תהליך של שינוי על ציר הזמן ועיצוב מחדש של אירועים גם בהסתכלות עתידית. מאפשר שינויים עמוקים בתהליכי קבלת החלטות עתידיים אצל האדם.
אין גבול לאפשרויות שציר הזמן מאפשר לנו. חיוביות ושליליות כאחד. תפיסה חדשה של אירועי עבר גם המכוננים ביותר בחיינו תאפשר שינוי בתפיסת החשיבה שלנו לגבי עצמנו באירועים שעתידים לקרות. יש לזכור ציר הזמן הוא שלנו ואנו מחליטים כיצד נרצה לזכור כל אירוע. האם דרך כאב, עצב וכעס או דרך אהבה, שחרור ושמחה. כל פרשנות לאירוע בציר הזמן בצורה מודעת ומקבלת תאפשר התרחבות ושחרור מהרגש שהגביל אותנו ושמר עלינו בדרכו שלו.